Tillämpning och Konsumentskydd

De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Fitness & Nutrition ApS, 36735120 nedan kallat ”BilligFitness”. För att ta tillvarata dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i E-Handelslagen, Konsumentavtalslagen, Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt Personuppgiftslagen på samtliga köp på www.billigfitness.se.  

Billigfitness.se
en del av Fitness & Nutrition Aps

Telefon: 0410 – 88 02 12
Mail: info@billigfitness.se

Öppettider: Måndag – Fredag: 9:00-15:00

Organisationsnummer för moms:
SE502079111601 

Returadress:
Genvägen 1
231 62 TRELLEBORG

Huvudkontor/lager:
Karlebovej 59
3400 Hillerød
Danmark

Priser och Avgifter

De priser som anges på www.billigfitness.se anges inklusive mervärdesskatt (25% moms). Priserna inkluderar inte fraktkostnader. Särskild avgift kan tillkomma för outlösta paket.

Upprättande av avtal om köp:

BilligFitness's varor beställs på www.billigfitness.se, telefon eller via e-post. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av BilligFitness via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor och det skickas en bekräftelse via e-post inom rimlig tid med köpevillkor från köptillfället. BilligFitness ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.billigfitness.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Leverans- och Frakttider

Beställningar hos Billig Fitness levereras av olika fraktbolag till din adress eller närmaste postombud. Du kan se alternativen som är möjliga för ditt köp i kassan och välja ditt föredragna alternativ / ombud.

Normal leveranstid (tid innan vi skickar ut leverans) är 1 arbetsdag från det att BilligFitness har bekräftat din beställning via e-post. Frakt tiden är 1-3 vardagar. 

Fraktkostnaden till ombud är 49 kr för köp under 699 kr och från 39 kr för Hemleverans/ Leverans till din arbetsplats. Alla köp över 699 kr erbjuds gratis frakt. BilligFitness har ansvaret för varorna tills du mottar dem.

Vid eventuella leveransförseningar från vårt lager blir du kontaktad snarast möjligt och du har rätt att häva köpet.

BilligFitness använder följande fraktalternativ: 

Budbee - Hemleverans på kvällstid
DHL - Till ombud
PostNord - Hemleverans av varor som väger +20 kg, samt mindre paket som varubrev i brevlådan. 

Paket - varorna skickas till din adress eller närmaste utlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett mail eller sms med information om löpnummer till det mail eller mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID-handling uppvisas.

Hemleverans - för varor som på grund av sin storlek eller vikt inte går att skicka till utlämningsställe erbjuds hemleverans efter fraktbolagens leveransmöjligheter. Avisering vid hemleverans sker per telefon/sms. Med hemleverans avses vanligen leverans till adressens första port eller tomtgräns.

I samband med att din order skickas från BilligFitness lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 2–6 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst.

Outlösta Paket/Försändelser

Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till BilligFitness. 

I vissa tillfällen kan du debiteras en avgift på 199 kr (SEK) för kostnader hänförliga till BilligFitness's administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt

Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder BilligFitness istället hela trehundrasextiofem (365) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du skicka varan retur till vår lageradress. Kontakta oss på Kundtjänst för att informera om att du ångrar ditt köp, vi behöver inte en ytterligare beskrivning, men så hjälper vi dig vidare med din beställning. 

BilligFitness har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen ny och oförändrat skick.

Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 365 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras. Du som konsument har tätt att återfå dina pangar vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag BilligFitness har mottagit meddelandet.  

Återbetalningen sker med samma betalningssätt som vid köpet. 

Kontakta oss på mail: info@billigfitness.se om du ångrar ditt köp. Om du önskar att meddela oss på annat sätt kan du också se Konsumentverkets blankett för ångerrätt

Reklamation

Om en vara avviker från vad som står i avtalet mellan dig och Billigfitness eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som BilligFitness har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till BilligFitness ska göras inom skälig tid (vanligast inom 2 mnd),och helst så snart felet har upptäckts. BilligFitness förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. 

Du som konsument har 3 års reklamationsrätt.

Har du en reklamation ber vi dig om att kontakta vår kundtjänst med följande uppgifter:

  • Ditt ordernummer
  • Vilken produkt du önskar att reklamera på
  • En beskrivning av reklamationen
  • Bifoga eventuell bildbevisning i en mail, som gör det möjligt för oss att behandla din reklamation på bästa möjliga sätt

Retur av vara samt återbetalning sker utan dröjsmål. Hela beloppet återbetalas, inklusive frakt, skatt och avgifter och återbetalningen sker med samma betalningssätt som vid köpet.  

För vidare hjälp med reklamation: kontakta oss på info@billigfitness.se eller tlf: 0410- 88 02 12

Garanti

Alla garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Självklart följer vi konsumentköplagen och reklamationer inom 2 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna. Har du problem med din vara kan du kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig trots att det gått mer än 2 månader från inköpsdatum. Alla eventuella garantier gäller i Sverige. Gällande garanti är 6 månader.

Retur

Vid retur står du för risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan skal vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. 

Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att BilligFitness tog emot returen. Återbetalningen sker med samma betalningssätt som vid köpet. 

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och BilligFitness rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

BilligFitness har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Kontakta därför vår kundtjänst för att erhålla en retursedel till din försändelse. Observera att Fri retur gäller för kollin upp till 20 kg.

Returer kan för egen räkning skickas till:

Billig Fitness (a part of Fitness & Nutrition ApS DK36735120)
Genvägen 1
231 62 TRELLEBORG

För information eller hjälp vid retur kontakta BilligFitness's kundtjänst.

Retur av kampanjvaror

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via handelsplatsen www.BilligaFitness.se och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

BilligFitness har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.  Kontakta därför vår kundtjänst för att erhålla en retursedel till din försändelse.

Transportskador

BilligFitness ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras snarast möjligt, och inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. BilligFitness rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar BilligFitness's kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Betalning

Vi erbjuder olika betalningssätt.

1) Till privatpersoner erbjuder vi i samarbete med Klarna fakturabetalning, delbetalning, kontokortbetalning samt direktbetalning. Denna betalningslösning kallas för Klarna Check-out.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du BilligFitness allmänna villkor. 

Klarna Check-out presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Check-out utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Check-out vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna med en PIN-kod. 

2) Till föreningar och företag erbjuder vi betalning via faktura. Kontakta oss på vår Kundtjänst så kan vi hjälpa er vidare med er beställning.

3) Till föreningar och privatpersoner erbjuder vi kreditkortbetalning direkt, samt Swish via QuickPay för att slutföra ditt köp säkert. Kortbetalning är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen som visas för dig. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan.

4) Presentkort som gäller för köp i vår butik.

Godkända betalkort: VISA, Maestro, Mastercard

Betalningen sker till vår giro-konto. 

Alla priser visas inklusive moms. Priserna är dagspriser. När du handlar hos BilligFitness.se ingår du avtalet på svenska.

BilligFitness uppfyller kraven för PCI DSS samt innehar SSL-certifikat.

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför BilligFitness skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska BilligFitness förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som BilligFitness rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Personuppgifter

BilligFitness ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Persondataloven / Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med BilligFitness samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från BilligFitness, eller BilligFitness samarbetspartners, genom sms, e-mail eller annan direktreklam. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden.

Pris- och Produktinformation

All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Vi tar förbehåll för eventuella tryck- eller stavfel, fel i prissättning och för eventuella slutsålda varor.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på billigfitness.se ger du också BilligFitness rätten att publicera dem på billigfitness.se samt i andra kanaler och medier. BilligFitness förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och dansk lag vid en eventuell tvist.

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Billigfitness kundtjänst.

Kontaktuppgifter:
Tlf: 0410-88 02 12
Mail info@billigfitness.se 

 

Senast uppdaterad: 220118